Eurokrem ostaje u Srbiji

Bez autora
Oct 10 2010

Rukovodstvo kompanije "Svislajn Takovo" demantuje da će ukinuti proizvodnju u Srbiji. Nije tačno da "Svislajn Takovo" planira da do kraja tekuće godine otpusti polovinu od 1.400 zaposlenih, niti je istina da je rukovodstvo kompanije planiralo da zatvori fabriku u Gornjem Milanovcu i premesti proizvodnju u neku drugu državu. Takođe, sindikalci su izrazili bojazan da bi u budućnosti celokupna proizvodnja brendova "Takova" - eurokremovi i ratluk mogla biti preseljena u Bosnu i Hercegovinu, gde već sada postoji jedan pogon. "Svislajn Takovo" poseduje svoje pogone u bivšim republikama eks-Jugoslavije, a razlog tome je racionalizacija troškova, osvajanje tržišta tog područja, ali to nije išlo na štetu proizvodnje pogona u Gornjem Milanovcu. Proizvodnja '"eurokrema" ostaće u Srbiji...

Eurokrem ostaje u SrbijiRukovodstvo kompanije ”Svislajn Takovo” demantuje da će ukinuti proizvodnju u Srbiji.

"Nije tačno da 'Svislajn Takovo' planira da do kraja tekuće godine otpusti polovinu od 1.400 zaposlenih, niti je istina da je rukovodstvo kompanije planiralo da zatvori fabriku u Gornjem Milanovcu i premesti proizvodnju u neku drugu državu."

Ovako je, pišu "Novosti", u petak Miroslav Jovičić, direktor čuvene milanovačke kompanije odgovorio na izjave sindikalnih predstavnika radnika, koji su u četvrtak izjavili da bi zbog neprofitabilnosti određeni delovi kompanije, a, navodno, prema najavama poslodavca, mogli da odu u stečaj, čime bi oko 600 zaposlenih ostalo bez posla.

Takođe, sindikalci su izrazili bojazan da bi u budućnosti celokupna proizvodnja brendova “Takova” - eurokremovi i ratluk mogla biti preseljena u Bosnu i Hercegovinu, gde već sada postoji jedan pogon.

"'Svislajn Takovo' poseduje svoje pogone u bivšim republikama eks-Jugoslavije, a razlog tome je racionalizacija troškova, osvajanje tržišta tog područja, ali to nije išlo na štetu proizvodnje pogona u Gornjem Milanovcu", rekao je Jovičić.

"Proizvodnja 'eurokrema' ostaće u Srbiji. Svakako nismo uložili više od 35 miliona evra da bismo zatvarali fabrike. Izgradili smo dve potpuno nove fabrike - za proizvodnju sladoleda i mesnu industriju kako bismo kroz prekvalifikaciju maksimalno uposlili svoje zaposlene", tvrdi Jovičić a prenose "Novosti".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik